Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Anàlisi de Vitamina D - Dèficit de vitamina D

Descripció

La vitamina D és una vitamina essencial per a un bon enfortiment dels ossos i dents. Entre altres funcions, ajuda a obtenir una millor funció dels músculs, nervis i sistema immunitari.

A Espanya, segons la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició, el 80% de les persones majors de 65 anys presenten un dèficit d'aquesta vitamina, i aquesta xifra se situa en el 40% en el cas de persones menors de 65 anys. La manca de vitamina D durant períodes llargs de temps pot conduir a una pèrdua de densitat òssia, augmentant el risc de fractures òssies.

El fetge té una funció important en el procés de generar la vitamina D, també coneguda com a calcifediol o 25-hidroxivitamina D, la qual és el paràmetre analític més analitzat per a verificar si els nivells són correctes o no. En canvi, els ronyons utilitzen el calcifediol per a produir 1,25-dihidroxivitamina D, la forma activa de la vitamina encarregada d'utilitzar el calci per a una fortificació dels ossos i funcionament òptim de les cèl·lules. És per això que existeixen 2 tipus de paràmetres per a valorar els nivells de vitamina D en sang.

Què inclou aquest test?

Es realitza una analítica en sang per a conèixer si la determinació del valor de la Vitamina D és el correcte o no. Es pot mesurar de dues formes: 25-hidroxivitamina D i 1,25-dihidroxivitamina D. Amb aquesta mena d'anàlisi es pot determinar:

  • La causa de la disminució de la densitat òssia.
  • Alteracions en el metabolisme del calci.
  • Diagnosticar i/o seguiment de problemes relacionats amb la glàndula paratiroidal.
  • Monitoratge d'aquella població que presenta dificultats en l'absorció de greixos (fibrosi quística i malaltia de Crohn).
  • Monitoratge postquirúrgic de bypass gàstric per a verificar el nivell d'absorció de la Vitamina D.
  • Determinació de l'eficàcia de tractaments suplementaris de vitamina D, calci, fòsfor i/o magnesi.

A qui va dirigit?

A tota la població que presenti símptomes compatibles amb alteració òssia relacionada amb deficiència de vitamina D, concentracions anormals de calci, fòsfor i/o hormona paratiroidal, previ a tractament contra l'osteoporosi o monitoratge de tractament per dèficit de vitamina D.

Existeixen altres motius com ara: majors de 65 anys, poca exposició a la llum solar, pell fosca (ja que es produeix menys vitamina D), bypass gàstric, obesitat, problemes d'absorció de nutrients de l'aliment (malaltia de Crohn, colitis ulcerativa i celíacs), malalties hepàtiques i/o renals.

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat