Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Doctor Francesc Bou

Assessor Genètic i Responsable de Laboratori


Graduat en Genètica
Màster en Recerca Biomèdica
Doctor en Biomedicina

Núm. Col·legi Biòlegs 22680-C

Graduat en genètica, doctor en biomedicina.

RESUM

Primer es gradua en Genètica per la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment cursa màster i doctorat en Biomedicina per la Universitat Pompeu Fabra. Ha centrat la seva formació en l’estudi de l’ADN i les seves implicacions en la pràctica clínica. La recerca que ha dut a terme té per objectiu integrar diferents aproximacions per descobrir les causes genètiques de l’obesitat severa d’inici precoç i descriure nous factors que contribueixen al desenvolupament de la malaltia. Ha estudiat l’efecte a nivell prenatal i postnatal de les variants genètiques heredades per via materna. Durant el seu període doctoral ha tractat amb grans quantitats de dades clíniques i genètiques per entendre les malalties complexes, és per això que domina les tècniques de biologia molecular, les tècniques de seqüenciació massiva i arrays, i les eines bioinformàtiques. Com a resultat del seu projecte d’investigació ha publicat diversos articles científics en revistes indexades de primer quartil i ha tingut l’oportunitat de presentar la seva recerca en congressos nacionals i internacionals. Ha impartit classes pràctiques de laboratori de genètica a la Universitat Pompeu Fabra i també ha col·laborat en l’avaluació dels alumnes que es formen per ser assessors genètics.

FORMACIÓ ACADÈMICA

 1. Doctor en Biomedicina, Universitat Pompeu Fabra, 2020
 2. Màster en Recerca Biomèdica, Universitat Pompeu Fabra, 2015
 3. Graduat en Genètica, Universitat Autònoma de Barcelona, 2014

EXPERIÈNCIA CIENTÍFIC-PROFESSIONAL

 • 2021-Actualitat: Genetista, ADN Institut
 • 2020: Professor col·laborador per l’avaluació d’estudiants del Màster en Genètica Assistencial de l’itinerari d’Assessorament Genètic, Universitat Autònoma de Barcelona
 • 2017-2020: Professor de pràctiques d'estudiants del Grau de Biologia Humana i Medicina, Universitat Pompeu Fabra
 • 2015-2020: Estudiant de doctorat, Unitat de Genètica, Universitat Pompeu Fabra
 • 2014-2015: Estudiant en pràctiques, Unitat de Genètica, Universitat Pompeu Fabra

PUBLICACIONS CIENTÍFIQUES (últims 10 anys)

 • Serra-Juhé C*, Martos-Moreno GÁ*, Bou De Pieri F*, Flores R, Chowen JA, Pérez-Jurado LA#, Argente J#. Heterozygous rare genetic variants in non-syndromic early-onset obesity. Int J Obes (Lond). 2020 Apr;44(4):830-841.
 • Serra-Juhé C*, Martos-Moreno GÁ*, Bou De Pieri F, Rodríguez-Santiago B, Flores R, González JR, Argente J, Pérez-Jurado LA. Novel genes involved in severe early-onset obesity revealed by rare copy number and sequence variants. PLoS Genet. 2017 May 10;13(5).

SOCIETATS CIENTÍFIQUES

 • 2021-Actualitat: Col·legi de Biòlegs de Catalunya
 • 2017-Actualitat: Centro de Investigación Biomédica en Red de Enferemedades Raras (CIBERER)