Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

El test de paternitat

10-03-2021
El test de paternitat

Conèixer si una persona és realment el descendent biològic d’una altra persona ha estat una de les proves que els darrers anys ha incrementat el nombre d’usuaris, gràcies als tests de paternitat que, per un preu mòdic, permeten conèixer els vincles paterno-filials entre persones. D’unes 400 anàlisis que es feien a Espanya durant el 2005 es va passar a 1800 tests el 2018.

El test de paternitat permet obtenir una informació d’ús privat, només rellevant per als interessats. Per això cal garantir-ne la privacitat de les dades, que només rebran les persones que contracten el servei.

En altres casos, a les proves s’hi afegeix un component legal, ja que incorpora validesa jurídica, que es realitza quan es necessita un informe pericial. En aquest cas, cal identificar les persones i es custodien les mostres per garantir-ne l’autenticitat. Això es pot fer mitjançant una extracció de sang, saliva o mucosa bucal; a continuació es compara l’empremta genètica de les dues mostres d’ADN, i es confirma o es descarta el vincle paterno-filial entre ambdues mostres.

L’evolució científica ha permès que a dia d’avui, les proves de paternitat resultin completament fiables, ja que si el resultat és negatiu es pot assegurar en el 100% de possibilitats que no és el pare, i si és positiu, la xifra de fiabilitat arriba al 99.99%.

Paral·lelament, es poden realitzar també tests de paternitat quan encara no ha nascut el bebè. En aquest cas parlem de proves de paternitat prenatal no invasiva i es poden realitzar a partir de la novena setmana d’embaràs, sent plenament segura per la mare i el nadó. En aquests casos es realitza una extracció de sang de la mare, de la qual s’aïlla l’ADN fetal, i es pren mostra de la mucosa bucal del presumpte pare.

Més informació a:

Test de paternitat

Test de paternitat prenatal no invasiu

Test d'empremta genètica