Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Esclerosi múltiple

Descripció

L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal i que pot causar una gran varietat de símptomes, incloent-hi problemes de visió, dificultat en el moviment d’extremitats o problemes en l’equilibri.

Es tracta d’una malaltia autoimmune, és a dir, el sistema immunitari ataca, de manera equivocada, els teixits del mateix organisme. Concretament, en el cas de l’esclerosi múltiple, el sistema immunitari ataca unes capes anomenades beines de mielina encarregades d’embolcallar, aïllar i protegir els nervis de les cèl·lules del sistema nerviós. Aquest atac acaba provocant danys i cicatrius en les beines i, amb el pas del temps, això pot afectar els nervis subjacents alentint o interrompent els senyals que s’hi condueixen.

Diagnòstic de l’esclerosi múltiple

La majoria dels pacients es diagnostiquen en l’edat adulta, entre els 20 i els 40 anys. La malaltia és més comuna en les dones, sent de dues a tres vegades més freqüent que en els homes. 

En cada pacient, la malaltia pot manifestar-se inicialment d’una  de les següents maneres:

  • Esclerosi múltiple remitent recurrent: s’experimenten brots amb símptomes nous o ja coneguts que duren uns dies o setmanes i que després remeten totalment o deixant alguna seqüela. L’aparició dels brots és imprevisible, però a vegades s’associen a períodes de malaltia o estrès. Afecta el 85-90% dels pacients.
  • Esclerosi múltiple primària progressiva: es caracteritza per l’absència de brots, amb un inici lent però una degeneració constant i un empitjorament dels símptomes amb el pas del temps, sense remissió però amb fases d’estabilitat. Afecta el 10-15% dels pacients.

 

Malgrat que l’esclerosi múltiple és una malaltia sense cura en l’actualitat, en molts casos és possible tractar els símptomes. El tractament dependrà del tipus de símptomes presents en cada pacient.

Què inclou aquest test?

Per un diagnòstic i tractament eficaç de l’esclerosi múltiple, és necessari conèixer cas a cas i abordar cada pacient de manera individualitzada per així oferir estratègies terapèutiques personalitzades.

Per obtenir el diagnòstic és clau rebre una valoració completa per part d’un especialista amb àmplia experiència.

  • Visita i seguiment amb el Dr. Javier César Herranz: La primera visita inclou una anamnesi completa, exploració física, revisió de les proves i de les analítiques aportades pel pacient, valoració del cas i establiment de les sospites diagnòstiques. En aquesta visita es prescriuen, si és necessari, proves addicionals i s’estableixen noves pautes i tractaments. En la posterior visita de seguiment es revisen els resultats de les noves proves i l’eficàcia de les pautes per així establir el diagnòstic definitiu.

        Visites d’una durada aproximada d’1 hora

És possible que, abans del diagnòstic final, es sol·licitin proves analítiques per descartar altres condicions que puguin tenir símptomes similars a l’esclerosi múltiple com ara malaltia de Lyme, sífilis, VIH, dèficit de vitamina B12, sarcoïdosi o vasculitis.

Si cal iniciar un tractament amb fàrmacs per pal·liar els símptomes de la malaltia, i depenent del fàrmac, és possible que es realitzi prèviament un test farmacogenètic per tal d’avaluar com respondrà el pacient.

A qui va dirigit?

A totes aquelles persones amb simptomatologia compatible amb esclerosi múltiple, però, que encara no tenen un diagnòstic definitiu. També a pacients ja diagnosticats que desitgen un acompanyament del seu cas per tal de poder gestionar de millor manera la seva malaltia i així aconseguir pal·liar-ne els símptomes i millorar en qualitat de vida.

Entre els símptomes més comuns de l’esclerosi múltiple, en destaquen:

  • Debilitat en una o més extremitats
  • Sensacions de descàrrega elèctrica que es produeixen amb determinats moviments del coll
  • Tremolor, falta de coordinació o marxa inestable
  • Pèrdua parcial o completa de la visió, sovint amb dolor durant el moviment ocular
  • Visió doble o borrosa prolongada
  • Fatiga
  • Mareig
  • Pessigolleig o dolor en parts del cos
  • Problemes en la funció sexual, intestinal i de la bufeta

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat