Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Helicobacter Pylori

Descripció

La infecció per Helicobacter pylori, un bacteri que causa infeccions en l'estómac, és molt prevalent entre la població i afecta fins al 40% de les persones. Aquest percentatge arriba a elevar-se fins al 80% en algunes poblacions, arribant a afectar dos terços de la població mundial.

Aquest bacteri genera una infecció en la mucosa estomacal que pot provocar una inflamació crònica en l'estómac (gastritis) i una major producció d'àcid estomacal. Aquest àcid danya el revestiment de les parets de l'estómac, podent provocar l'aparició de nafres o úlceres pèptiques. La infecció augmenta el risc a desenvolupar adenocarcinoma gàstric o càncer d'estómac. De fet, s'estima que entre el 2-5% dels infectats per Helicobacter pylori acaba desenvolupant aquest tipus de càncer. La presència d'aquest bacteri també s'ha relacionat amb una mena de limfoma gàstric, el limfoma MALT (limfoma de teixit limfoide associat a mucoses).

Pel que fa als símptomes, els individus infectats solen presentar problemes d'indigestió, dolor o malestar estomacal (dispèpsia), nàusees, pèrdua de l'apetit, inflor o pèrdua de pes involuntària. Encara que existeixen individus infectats que no presenten cap símptoma.

Un diagnòstic ràpid d'aquesta infecció pot prevenir un gran nombre de complicacions. El diagnòstic se sol basar en la realització d'una endoscòpia per a explorar l'estómac i en els resultats obtinguts en un test de l'alè. El tractament d'aquesta infecció consisteix normalment en l'administració d'antibiòtics.

Què inclou aquest test?

El test de l'alè és una prova senzilla, no invasiva i totalment innòcua que consisteix en la presa de 2 mostres d'alè que s'obtenen bufant dins d'un recipient de recol·lecció. La primera mostra es pren en situació basal i la segona mostra als 20 minuts que el pacient prengui una pastilla que conté un substrat que el bacteri és capaç de metabolitzar. En cas de detectar reacció amb aquest substrat, es conclou l'existència d'infecció per Helicobacter pylori. Aquest test presenta una gran sensibilitat per a la detecció d'infecció per Helicobacter pylori.

Aquest test de l'alè pot ser útil per al diagnòstic de la infecció, però també per a realitzar un seguiment després del tractament antibiòtic, per a confirmar si el pacient està erradicant la infecció.

A qui va dirigit?

  • A totes aquelles persones adultes i nens majors de 5 anys que presentin simptomatologia o quadre clínic compatible amb la infecció
  • A aquelles persones infectades que necessitin realitzar un seguiment de la infecció
  • A familiars de primer grau amb antecedents de càncer gàstric

El preu del test és de 60€ i resultats en 5 dies laborables.

(Sense necessitat de prescripció mèdica)
Informa't sense compromís

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat