Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Test d'intolerància al gluten - Malaltia celíaca

Descripció

La malaltia celíaca, també anomenada celiaquia o enteropatía sensible al gluten, és un trastorn autoimmune crònic induït per la ingesta de gluten que provoca una atròfia de les vellositats de l'intestí prim i que afecta la capacitat d'absorbir els nutrients dels aliments. Els símptomes poden aparèixer a qualsevol edat i es caracteritzen per una pèrdua de pes, vòmits, diarrees, distensió abdominal o irritabilitat. Alguns celíacs presenten algun d'aquests símptomes mentre que uns altres romanen asimptomàtics. La malaltia celíaca és una malaltia amb un fort component genètic, per la qual cosa la predisposició a sofrir-la pot heretar-se de pares a fills.

Vols saber més? Consulta els articles sobre celiaquia en el nostre blog.

Què inclou aquest test?

La celiaquia és una malaltia infradiagnosticada a causa de la diversitat de símptomes que poden presentar els afectats. De fet, es calcula que el 80-85% dels celíacs estan encara sense diagnòstic, segons dades de la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya.

L'estudi complet que combina el test genètic d'intolerància genètica al gluten juntament amb l'estudi serològic d'anticossos anti-transglutaminasa és clau en el diagnòstic de la malaltia celíaca. Un diagnòstic precoç de la malaltia és vital per a poder actuar de manera preventiva i minimitzar el seu desenvolupament.

  • Test genètic: Permet conèixer el risc d'una persona a desenvolupar malaltia celíaca mitjançant la detecció de les variants genètiques DQ2 i DQ8, associades a la intolerància al gluten. Es tracta d'una prova fàcil i no invasiva, que es realitza una vegada en la vida. Si el resultat del test genètic és negatiu es descarta que els símptomes que pateix el pacient puguin estar relacionats amb celiaquia.
  • Anticossos anti-transglutaminasa (ATG): Posseeixen un gran valor diagnòstic gràcies a la seva elevada sensibilitat i especificitat per a diagnosticar la malaltia celíaca. A més, la seva quantificació és un bon indicador de la salut de la mucosa intestinal pel que s'utilitzen també en el seguiment del pacient celíac, per a així monitorar l'efecte de la retirada del gluten de la dieta com a tractament.

A qui va dirigit?

A qualsevol persona sana que vulgui conèixer la seva predisposició genètica a patir intolerància al gluten

Especialment a:
  • A persones amb símptomes compatibles amb intoleràncies alimentàries
  • A familiars de pacients amb malaltia celíaca
  • A pacients afectes de malalties associades a celiaquia
  • A nens i adolescents als quals no es recomana realitzar proves diagnòstiques invasives com la biòpsia intestinal

Preus i dies d'entrega de resultats

  • Test genètic intolerància al gluten: 105€ i resultats en 10 dies laborables
  • Test serològic anticossos anti-transglutaminasa: 28€ i resultats en 4 dies laborables

(Sense necessitat de prescripció mèdica)
Informa-te'n sense compromís

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat