Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Són fiables els nous tests ràpids de coronavirus?

04-10-2020
Són fiables els nous tests ràpids de coronavirus?
Actualitzat 18/02/201

La PCR segueix sent, a dia d'avui, la prova de referència per al diagnòstic de la COVID-19 produït per la infecció de virus SARS-CoV-2. La prova presenta una elevada especificitat i sensibilitat i pot detectar la malaltia que produeix el coronavirus de forma precoç, fins i tot en pacients asimptomàtics. No obstant això, a aquestes alçades de la pandèmia són evidents les seves limitacions, ja que necessita ser realitzada per personal entrenat en un laboratori especialitzat, retrassant el lliurament dels resultats entre 1 i 3 dies depenent del centre on es dugui a terme. D'aquí sorgeix la necessitat d'incloure tests que aportin un diagnòstic més veloç però que siguin igualment fiables i precisos, i que permetin un millor maneig i monitorització dels pacients de coronavirus i que es puguin realitzar també a gran escala, evitant la propagació del virus. 

 

PCR Fast

Es tracta d'una PCR convencional en què s'ha automatitzat el processat de la mostra perquè aquest es faci en únic pas. Concretament s'utilitza una tecnologia anomenada Fast Point-of-Care que ofereix el resultat en una tercera part de el temps, aconseguint reduir el temps de 120 minuts a 40. Aquesta reducció s'aconsegueix utilitzant uns reactius més potents que permeten accedir al genoma del virus (ARN) de manera més ràpida i directa. Aquest sistema permet, a més, mantenir l'elevat nivell de sensibilitat i especificitat de la PCR convencional. ADN Institut ha incorporat durant el mes de febrer aquesta nova tecnologia al seu centre, permetent oferir resultats de PCR en hores.

Test ràpid d'antigen