Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Són fiables els tests de paternitat a casa?

30-10-2023

En aquest post us expliquem tot el que cal saber abans de realitzar un test de paternitat a casa. A més, us mostrem en un vídeo tots els passos a seguir per realitzar una correcta extracció de les mostres i garantir l'èxit de la prova d'ADN.

Els tests de paternitat a casa són fiables si es fan correctament i s'utilitzen kits d'extracció de mostres aptes per a aquest tipus de proves. Aquests kits solen incloure hisops amb l'extrem de cotó per prendre mostres de la mucosa bucal de les persones que participen a la prova d'ADN. L'extracció de les mostres és fàcil i consisteix a fregar la part de cotó de l'hisop contra l'interior de la galta de la boca. Aquesta facilitat en l'obtenció de les mostres fa que les pugui extreure un mateix des de la comoditat de casa. En general, si se segueixen les instruccions del kit amb cura i l'anàlisi es fa en un laboratori acreditat i amb experiència en aquest tipus de proves d'ADN, els tests de paternitat a casa proporcionen resultats totalment fiables.


Quins factors garanteixen obtenir resultats fiables?

Els factors que poden afectar la fiabilitat d'un test de paternitat a casa inclouen:

 1. Qualitat del kit: Utilitzar un kit dextracció de mostres dun laboratori acreditat assegura obtenir resultats precisos.
 2. Qualitat de les mostres: És essencial seguir rigorosament les instruccions del kit per tal de recollir les mostres d'ADN de manera adequada i evitar contaminacions.
 3. Integritat de les mostres: El temps que transcorre entre la presa de les mostres i la seva anàlisi al laboratori, així com les condicions d'emmagatzematge, poden afectar-ne la viabilitat. És imprescindible seguir les instruccions del laboratori quant a la preparació de les mostres per enviar-les.
 4. Identificació de les mostres: És essencial identificar correctament les mostres i informar sobre si el participant és de sexe femení o masculí.

Quins són els avantatges de fer un test de paternitat a casa?

Com ja hem explicat, els tests de paternitat a casa poden ser una forma efectiva i convenient de determinar la paternitat amb precisió. A més, realitzar el test al nostre propi domicili presenta una sèrie d'avantatges:

 • Privadesa: El principal avantatge d'un test de paternitat a casa és la privadesa ja que pots realitzar l'extracció de les mostres a casa teva sense la necessitat de visitar un laboratori o clínica.
 • Comoditat: No cal programar una cita ni esperar a una clínica. Pots fer la prova en el moment que et convingui millor.
 • Accessibilitat: Els kits de prova de paternitat a casa solen estar disponibles a webs de laboratoris per comprar-los en línia.


És important recordar que els resultats d'una prova de paternitat casolana no són vinculants legalment per tramitar processos administratius o legals, com poden ser els casos de custòdia de menors, reunificacions familiars, canvis de cognom o herències. En aquests casos, la prova s'ha de fer en un centre mèdic per garantir-ne la validesa i la legalitat.


Hi ha alguna diferència entre el resultat d'un test de paternitat realitzat a casa i un de realitzat a una clínica?  

El tipus de mostra que s'extreu als participants de la prova d'ADN és la mateixa (hisops bucals) i en tots dos casos l'anàlisi consisteix en la comparació de l'ADN de la persona que es creu que és el pare (presumpte pare) amb el ADN del fill/a, per poder així determinar si hi ha una relació paternofilial entre ells.

Si la prova de paternitat a casa es fa correctament, seguint les instruccions facilitades pel laboratori, els resultats obtinguts són totalment fiables. Tant si les mostres s'han obtingut a casa oa un centre o clínica, els resultats consisteixen a mostrar els perfils genètics dels participants i la seva compatibilitat, així com el percentatge de la probabilitat de paternitat:

 • Si el resultat és negatiu, es descarta amb una fiabilitat del 100% de què es tracti del pare
 • Si és positiu, s'assegura amb un 99,99% de fiabilitat que es tracta de pare-fill/a

Quins són els passos a seguir per fer un test de paternitat a casa?

Generalment, per realitzar la prova d'ADN de paternitat a casa, cal seguir els passos següents:

 1. Adquirir el kit: podeu comprar aquests kits en un centre sanitari o bé per internet. Assegureu-vos que el kit sigui d'una font fiable i estigui certificat per un laboratori acreditat.
 2. Seguir les instruccions del kit: cada kit pot tenir instruccions específiques, per la qual cosa és important llegir i seguir acuradament les indicacions proporcionades al paquet. Això podria incloure omplir formularis, recollir mostres d'ADN i preparar el paquet per enviar-lo.
 3. Recollir les mostres: tant el presumpte pare com el fill han de proporcionar mostres. Això es fa generalment fregant hisops a l'interior de la galta per obtenir cèl·lules bucals.
 4. Identificar les mostres: assegura't d'identificar clarament les mostres amb la informació requerida segons les instruccions del kit, com ara noms i edat.
 5. Preparar el paquet per enviar-lo al laboratori: segueix les instruccions per empaquetar el kit i enviar-lo de tornada al laboratori.
 6. Esperar els resultats: el laboratori processarà les mostres i enviarà els resultats, generalment per correu electrònic. El temps d'espera per obtenir els resultats pot variar segons el laboratori.A ADN Institut oferim un kit de paternitat a casa

ADN Institut, centre de salut acreditat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i certificat amb la norma ISO:9001, és especialista en proves d'ADN i compta amb un kit de paternitat a casa molt fàcil d'adquirir i fer servir.
El nostre temps de lliurament dels resultats és de 5 dies feiners.

En què consisteix el kit de paternitat a casa de l'ADN Institut?  


En aquest vídeo us expliquem què inclou el nostre kit de paternitat, així com els passos a seguir per extreure'n les mostres i preparar-les per a l'enviament al nostre laboratori.Vols adquirir el nostre kit per al test de paternitat a casa?

Aquest kit es pot recollir al nostre centre o bé es pot sol·licitar a la nostra tenda online per rebre'l directament al domicili.


Si tens dubtes o necessites més informació, pots posar-te en contacte aquí.