Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Prova d'ADN per a reagrupament familiar

Descripció

El reagrupament familiar és un procés legal mitjançant el qual qualsevol ciutadà estranger resident a Espanya pot portar els seus familiars al territori nacional. En alguns casos, el procés de reagrupació pot necessitar una prova d'ADN per confirmar la relació biològica entre l'estranger sol·licitant i els seus familiars per poder autoritzar-ne l'entrada al país. La prova requerida dependrà del tipus de relació que es vol demostrar (prova de paternitat, prova de maternitat o altres proves de parentiu).

Aquesta prova d'ADN ha de tenir validesa legal pel que el nostre centre realitza les proves a la Unitat d'Identificació Genètica de Genòmica SAU - PharmaMar, un dels laboratoris acreditats pel Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació i que compleixen l'acord de la Comissió Nacional per a l'Ús Forense de l'ADN (CNUFADN).


Documentació necessària per iniciar els tràmits

La documentació necessària per iniciar la prova d'ADN per al reagrupament familiar és la següent:

- Sol·licitant resident a Espanya: DNI/NIE, passaport, permís de residència.

- Familiars del sol·licitant: passaport, acta de naixement.

- Requeriment de la prova d'ADN lliurat per l'ambaixada o el consolat

Què inclou aquest test?

La prova d'ADN per a la reagrupació familiar inclou l'extracció de la mostra del sol·licitant resident a Espanya, les anàlisis genètiques de les mostres a un laboratori acreditat, l'emissió dels resultats amb caràcter oficial per poder dur a terme el tràmit i l'enviament del informe a l'ambaixada o consolat pertinent.

Quins passos cal seguir? 

1. La persona que sol·licita el reagrupament ha de contactar amb la Subdirecció General d'Afers d'Estrangeria a Espanya on, segons el cas, li poden requerir una prova d'ADN.

2. El sol·licitant contacta amb el nostre centre i ens facilita la documentació següent: carta del consolat amb el número d'expedient del cas, el document NIE i còpia dels passaports dels familiars.

3. S'extreu, al nostre centre, la mostra biològica (hisop bucal) al sol·licitant resident a Espanya.

4. L'ambaixada o el consolat d'Espanya al país d'origen del sol·licitant convoca els familiars del sol·licitant per prendre les mostres.

5. La Unitat d'Identificació Genètica de Genòmica SAU - PharmaMar rep les mostres del sol·licitant i dels seus familiars i inicia l'anàlisi genètica per obtenir els perfils d'ADN i confirmar l'enllaç familiar entre els participants.

6. Emissió de l'informe amb els resultats a l'ambaixada o al consolat d'Espanya al país d'origen.

7. Finalització del tràmit i obtenció del visat per a la reagrupació del sol·licitant amb els seus familiars a Espanya.

A qui va dirigit?

A tots aquells estrangers residents a Espanya que volen reagrupar els seus familiars.Explica'ns el teu cas i t'assessorem sense compromís

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat