Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Test d'intolerància a la lactosa

Descripció

La intolerància a la lactosa és un dèficit en l'habilitat de digerir la lactosa, un tipus de sucre present en la llet i en altres productes lactis. Aquesta intolerància és deguda a la insuficiència de lactasa, un enzim produït en l'intestí prim imprescindible en el procés de conversió de la lactosa en els monosacàrids glucosa i galactosa per al seu transport a través de l'epiteli intestinal cap a la sang. Aquest enzim se sintetitza a nivells normals durant els primers dos anys de vida (durant el període de lactància) però, en algunes persones, comença a perdre activitat fins que cessa entre els 5 i els 10 anys d'edat. Aquest fet ve determinat per la presència de dues variants genètiques en el nostre genoma. A partir d'aquest moment, la persona serà incapaç de digerir la lactosa i podrà patir els símptomes típics de la intolerància després de la ingesta de productes lactis: nàusees, diarrea, inflor, flatulències i enrampades estomacals.

Vols saber més? Consulta els articles sobre intolerància a la lactosa en el nostre blog.

Què inclou aquest test?

  • El test genètic d'intolerància a la lactosa: Permet conèixer el risc d'una persona a desenvolupar intolerància a la lactosa. Analitza dues variants genètiques del gen LCT, que codifica per a la lactasa (l'enzim encarregat de digerir la lactosa en l'intestí prim). Aquests canvis en l'ADN són els responsables del 86-98% dels casos d'intolerància a la lactosa a Europa. Es tracta d'una prova fàcil i no invasiva, que es realitza una vegada en la vida i que distingeix entre una intolerància primària d'una secundària en la qual l'intestí és incapaç d'absorbir la lactosa a causa d'altres condicions com poden ser la malaltia celíaca, malaltia de Crohn, síndrome de l'intestí irritable o una simple gastroenteritis. En aquests casos la retirada de la lactosa en la dieta com a tractament ha de ser temporal fins que l'intestí recuperi la capacitat de digerir la lactosa. Solament amb l'estudi genètic es poden diferenciar les dues condicions.
  • El test de l'alè d'intolerància a la lactosa: Aquest test, també conegut com a prova d'hidrogen espirat, mesura la capacitat dels intestins per a descompondre la lactosa. Es tracta d'una prova diagnòstica per a determinar la intolerància a la lactosa. El test de l'alè consisteix a recollir una mostra d'aire espirat basal, posteriorment administrar una solució que conté lactosa i recollir una mostra de l'alè post solució cada 25 minuts durant aproximadament 3 hores.

A qui va dirigit?


A qualsevol persona sana que vulgui conèixer la seva predisposició genètica a patir intolerància a la lactosa.

Especialment a:
  • A persones amb símptomes compatibles amb intolerància a la lactosa

Preus i dies d'entrega de resultats

  • Test genètic intolerància a la lactosa: 95€ i resultats en 10 dies laborables.
  • Test de l'alè intolerància a la lactosa: 65€ i resultats en 8 dies laborables.

(Sense necessitat de prescripció mèdica)
Informa-te'n sense compromís

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat