Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Test genètic autisme

Descripció

El trastorn de l'espectre autista (TEA) engloba un conjunt de trastorns del desenvolupament que afecten la comunicació i el comportament. Els símptomes, que generalment apareixen durant els primers dos anys de vida, es caracteritzen per mostrar dificultats per comunicar-se i interactuar amb altres persones, per tenir uns interessos limitats i comportaments repetitius, i per presentar problemes en el desenvolupament quotidià en àmbits socials com poden ser l'escola o l'ambient de treball.

S'estima que el TEA afecta un 1-2% de la població i que, entre els afectats, el 31% mostra a més discapacitat intel·lectual i el 20-37% pateixen epilèpsia. Es tracta d'un trastorn multifactorial que està causat majoritàriament per factors genètics, però en el que també influeixen els factors ambientals. Actualment, ja es coneix l'associació de més d'un centenar de gens amb l'autisme.


Què inclou aquest test?

El nostre centre ofereix als pacients d'autisme els estudis genètics recomanats actualment per les guies mèdiques:
- Array 180K: inclou l'anàlisi de variants en el número de còpia (tipus CNV) per analitzar pèrdues o guanys de material genètic i reordenaments
- Test del gen responsable de la síndrome de X-fràgil

A més, oferim un test genètic complet per a un abordatge íntegre d'aquests pacients en què s'inclou:
- Estudi mitjançant exoma de >170 gens associats al TEA (inclou anàlisis de CNVs i estudi mitjançant tecnologia alternativa del gen de la síndrome de X-fràgil)
- Estudi farmacogenètic: anàlisi dels gens responsables de la resposta als fàrmacs més utilitzats en els pacients amb autisme

Possibilitat de consulta amb l'especialista de manera telemàtica i enviament de mostres nacional i internacional (consulta'ns sense compromís)

A qui va dirigit?

  • Va dirigit a aquells pacients i famílies que han rebut un diagnòstic o sospita d'autisme

¿De què serveix l'estudi genètic dels pacientes amb autisme? 

1. Confirmació del diagnòstic clínic: un dels avantatges de realitzar el test és que pot donar al pacient i als seus familiars una explicació del perquè del trastorn.
2. Millor prognosi i coneixement sobre el risc de comorbiditats: moltes vegades, les mutacions genètiques que s'identifiquen en els casos de TEA estan, a més, associades a altres patologies, com poden ser l'epilèpsia, problemes de ronyó o obesitat. Conèixer per endavant aquesta informació pot ajudar a prevenir o tractar aquests problemes.
3. Tractament farmacològic personalitzat: l'estudi farmacogenètic permet conèixer la resposta als principals fàrmacs que avui dia s'administren a aquest tipus de pacients, permetent un tractament més òptim, eficaç i evitant efectes adversos indesitjats.
4. Permet el consell genètic familiar: la identificació de la variant a l'afectat permet realitzar l'estudi als progenitors i poder assessorar sobre els risc de recurrència en cas d'un segon fill.

Tens dubtes? Vols concertar visita amb l'especialista? Contacta'ns.

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat