Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Trastorn de l'espectre autista

Descripció

El trastorn de l'espectre autista (TEA) engloba un conjunt de trastorns del desenvolupament que afecten la comunicació i el comportament. Els símptomes, que generalment aparèixen durant els primers dos anys de vida, es caracteritzen per mostrar dificultats per comunicar-se i interectuar amb altres persones, per tenir uns interessos limitats i comportaments repetitius, i per presentar problemes en el desenvolupament quotidià en àmbits socials com poden ser l'escola o l'ambient de treball. S'estima que el TEA afecta un 1-2% de la població i que, entre els afectats, el 31% mostra a més discapacitat intel·lectual i el 20-37% pateixen epilèpisa. Es tracta d'una malaltia multifactorial que està causada majoritàriament per l'efecte de diferents gens on, a més, influeixen els factors ambientals.  

A qui va dirigit?

Aquest test genètic va dirigit a pacients diagnosticats de trastorn de l'espectre autista. Una de les avantatges de realitzar el test és que pot oferir al paciente i als seus familiars una explicació del perquè de la malaltia. A més, sovint, les mutacions genètiques que s'identifiquen en els pacients amb TEA es troben associades a d'altres malalties, com poden ser l'epilèpsia, problemes de ronyó o obesitat. Conèixer prèviament aquesta informació pot ajudar a prevenir o tractar aquests problemes.

Què inclou aquest test?

El test genètic inclou l'anàlisis de variants en el número de còpia (tipus CNV) i alteracions a nivell cromosòmico mitjançant cariotip. A més, s'ofereix un estudi de mutacions puntuals o de pocs nucleòtids en regions codificants del genoma en un conjunt de 93 gens relacionats amb la malaltia. Mitjançant aquest test genètico s'identifica variants genètiques en, aproximadament, el 40% dels TEA.

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a atencio@adninstitut.com. pot ampliar la informació a Política de Privacitat