Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Doctora Rosangela Pecorelli

Metge internista, infectòloga


Llicenciada en Medicina
Metge especialista en Medicina Interna i malalties infeccioses
Experta en dengue i infeccions emergents
Experta en metagenòmica clínica

Nº Col·legiada 44819

Llicenciada en medicina, internista amb màster en infectologia clínica, experta en dengue i altres infeccions emergents, especialitzada en el diagnòstic de pacient no diagnosticat

RESUM

Metgessa internista especialitzada en malalties infeccioses, per l'Hospital del Mar a Barcelona. La seva passió i principal interès resideixen a la Medicina Diagnòstica. Destaca pel seu compromís amb els pacients sense diagnòstic i la seva meticulositat en els casos clínics d'alta complexitat que han estat buscant respostes durant un temps prolongat. Té un enfocament centrat en la individualització del pacient, comprenent que darrere de cada cas clínic hi ha una persona amb preguntes sense resposta i preocupacions. L'empatia i el respecte envers el pacient són els pilars fonamentals de la pràctica mèdica. La Dra. Pecorelli sosté que al món de la Medicina, els instruments més importants són: la cadira i la tecnologia.
La cadira perquè es fa servir per seure i escoltar el pacient (amb una escolta activa i sense prejudicis); i la tecnologia perquè ha contribuït històricament de manera significativa a l'avenç científic, que ha de ser utilitzada com a eina complementària a l'entrevista mèdica ia l'exploració física, sempre de manera adequada i eficient; amb altes dosis d'ètica, coherència i, sobretot, de manera dirigida amb una finalitat concreta, minimitzant riscos per al pacient. En coherència amb aquests principis, s'adhereix fermament a una frase que guia la seva pràctica: “El millor tractament és un diagnòstic correcte”. Té un màster en infectologia clínica i terapèutica antibiòtica avançada, amb un enfocament destacat en infeccions emergents, com el COVID- 19, a causa de la seva àmplia experiència com a metge en primera línia durant la pandèmia de COVID l'any 2020 i fins a l'actualitat. És experta en dengue i altres infeccions transmeses per vectors, cada vegada més freqüents a Espanya (i algunes vegades infradiagnosticades, com : el Zika, el Chikungunya, el paludisme, la febre Q i la Malaltia de Lyme) Són pacients que també solen patir incertesa mèdica, després de les picades d'un insecte o el contacte amb animals. en infectologia clínica en relació a la pandèmia actual de gèrmens multiresistents (veure entrevista). La seva activitat cientificoprofessional l'ha desenvolupat, tant al sector públic com al privat, durant els darrers 15 anys. Recentment, va participar en el curs d'anàlisi metagenòmica clínica impartit per la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC), relacionat amb el diagnòstic genètic i molecular de les malalties infeccioses ocultes, a fi d'aprofundir en els nous avenços en medicina de precisió .FORMACIÓ ACADÈMICA

 1. 2021 MÀSTER EN INFECTOLOGIA CLÍNICA I TERAPÈUTICA ANTIBIÒTICA AVANÇADA. Universitat CEU Cardenal Herrera.
 2. 2021 EXPERT UNIVERSITARI EN MANEIG DEL COVID 19. Universitat CEU Cardenal Herrera.
 3. 2016 MÀSTER DE LÀSER MÈDIC-QUIRÚRGIC. Universitat de Barcelona (UAB). Tesi de recerca: “Efecte antimicrobià de la teràpia fotodinàmica”.
 4. 2009-2014 ESPECIALITAT EN MEDICINA INTERNA (MIR). HOSPITAL DEL MAR. UAB. Membre de la Comissió de Docència. Representant de Residents MIR.
 5. 2012-2014 Infeccions nosocomials, tropicals, VIH, Tuberculosi
 6. 2000-2006 LLICENCIAT EN MEDICINA Universitat de Carabobo, Veneçuela


EXPERIENCIA CIENTÍFICO-PROFESIONAL

- 2018-2023 HOSPITAL UNIVERSITARI GENERAL DE CATALUNYA. UIC Barcelona. Universitat Internacional de Catalunya. Metge adjunt del servei de Medicina Interna. Atenció al malalt d'alta complexitat a l'hospitalització i consulta externa. Especial interès en el pacient no diagnosticat i en infeccions rares/emergents.
- 2018-2023 Membre de la Comissió de Malalties Infeccioses, HUGC. Grup de gestió clínica-assistencial COVID (pandèmia 2020).
- 2018-2023 Membre i assessor científic Programa nacional d'optimització de l'ús d'antibiòtics hospitalaris (grup PROA), HUGC.
- 2018-2023 Membre de la Comissió d'Ètica Assistencial, HUGC.
- 2018-2023 Col·laboradora docent en formació mèdica de pregrau i postgrau. Medicina Interna via MIR i estudiants de Medicina. Facultat de Medicina, Universitat Internacional de Catalunya (UIC), HUGC.
- 2020-2021 Atenció mèdica especialitzada predominant al pacient semi-crític amb COVID 19. Primera línia en pandèmia COVID, HUGC.
- 2016-2017 Màster de Làser Mèdic-Quirúrgic. Aplicacions del làser en malalties infeccioses. Tesi de grau: “Efecte antimicrobià de la teràpia fotodinàmica”. Universitat de Barcelona.
- 2015 HOSPITAL QUIRÓ SALUT DEL VALLÉS. Sabadell, Barcelona. Metge adjunt de Medicina Interna. Comissió d'infeccions. Control d'infeccions nosocomials.
- 2014-2015 INSTITUT HOSPITAL DEL MAR D´INVESTIGACIONS MÈDIQUES (IMIM). Investigadora clínica. Assaig clínic APEX-Portola. Anticoagulació oral profilàctica. Menció especial (primers reclutadors de pacients a Espanya, primers 10 a nivell mundial).
- 2014-2015 HOSPITAL DEL MAR. Universitat de Barcelona. Metge adjunt al servei de Medicina Interna i Malalties Infeccioses.
- 2014-2015 ICARIA RESIDENCIAL Barcelona. Metge internista. Atenció especialitzada en pluripatologia del pacient geriàtric.
- 2013-2015 Col·laboradora docent en formació mèdica de pregrau. Professora de pràctiques de semiologia, facultat de Medicina (UAB). Hospital del Mar, Barcelona.
- 2009-2014 HOSPITAL DEL MAR. Universitat de Barcelona. Especialitat via MIR a Medicina Interna. Membre de la Comissió de Docència. Últims 2 anys de rotació a Unitat de Malalties Infeccioses. Hospitalització, consulta externa, infeccions nosocomials, VIH, tropicals i tuberculosi
- 2008 EMPRESES CAFÈ MADRID. VENEÇUELA. Medicina general i ocupacional.
- 2006-2007 HOSPITAL “DR. AGUSTÍN ESPINOSA VERMELLES” ILLA DE MARGARITA. VENEÇUELA. Medicina rural de la Seguretat Social (Corposalud). Consulta externa, guàrdies i hospitalització pediàtrica i adults.
- 2007 CENTRE TURÍSTIC “PARC L'AIGUA”. ILLA DE MARGARITA. VENEÇUELA. Medicina d'urgències pediàtriques i adults.
- 2007 UNITAT DE TERÀPIA INTENSIVA “CARE”. CLÍNICA MARGARITA. VENEÇUELA. Metge resident a urgències, unitat d'hospitalització i pacients semicrítics a UCI.
- 2007 CLÍNICA LUGO. MARACAY. VENEÇUELA. Metge intern a urgències i unitat d'hospitalització de medicina interna


PUBLICACIONS CIENTÍFIQUES

 • Pinto-Martins P, Tinoco-Gómez K, Farina A, Pecorelli-Capozzi R, Malo-Barres R, Herranz-Pérez J, Sánchez-Sitges L. Malaria by Plasmodium ovale. Rev Esp Casos Clin Med Intern (RECCMI). 2022 (August); 7(2): 18-20. 
 • Clinical Features Associated with Strongyloidiasis in Migrants and the Potential Impact of Immunosuppression: A Case Control Study. Pathogens 2020, 9, 507
 • CYP11A1 Expression in bone is associated with aromatase inhibitor-induced bone loss. J Mol Endocrinol. 2015 Jun 24. pii: JME-15-0079
 • Pecorelli R, Yagüe MI, Güerri RC, Sánchez F, Molina D, Moro L. Espondilitis brucelar. Un reto diagnóstico en el Servicio de Urgencias. ReMUE.c@t 2014;1(2):14-16
 • Hepatitis G con Aplasia Medular. A propósito de un caso. Revista: Farmacia al Día, año 16, Volumen 4, Venezuela 2.005, registrada e indexada en el LILACS SIN 0796-3034


ASSOCIACIONS PROFESSIONALES

 • 2011-Actualitat. Membre de la Sociedad Española de Medicina Interna (SEMI)
 • 2011-Actualitat. Membre de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses y microbiologia clínica (SCMIMC)
 • 2010-Actualitat. Membre de l´Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears.
 • 2009-Actualitat. Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.