Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Malaltia de Lyme

Descripció

La malaltia de Lyme és una infecció causada pel bacteri Borrelia burgdorferi i es transmet als humans a través de picades de paparres infectades. En la picada, els bacteris entren a la pell i aconsegueixen arribar al torrent sanguini. Es tracta de la malaltia més freqüent de transmissió mitjançant paparres. Es calcula que entre el 5 i el 40% de les paparres es troben infectades del bacteri i que desenvolupar la malaltia és poc probable si la paparra està enganxada a la pell durant menys de 36h-48h.

En els últims anys la prevalença de la malaltia de Lyme a l’estat espanyol s’ha vist fortament incrementada, amb un augment en les hospitalitzacions del 191% en comparació amb fa 15 anys. Aquest fet és degut a l’augment de les temperatures, que afavoreixen el cicle vital de les paparres i permeten que cada vegada habitin territoris més amplis.

Entre la simptomatologia més precoç destaca l’aparició d’una erupció vermella en forma d’”ull de bou” a la zona de la picada. A aquesta lesió cutània se l’anomena eritema migratori, ja que va fent-se gran amb el pas dels dies. Alguns pacients desenvolupen també símptomes similars a la grip. Si el diagnòstic és precoç, el tractament amb antibiòtics sol ser efectiu i això permet prevenir complicacions. En cas de no ser tractada, la malaltia pot desenvolupar problemes més greus, amb afectació neurològica, articular i cardíaca.

Què inclou aquest test?

Per un diagnòstic i tractament eficaç de l’esclerosi múltiple, és necessari conèixer cas a cas i abordar cada pacient de manera individualitzada per així oferir estratègies terapèutiques personalitzades.

Per obtenir el diagnòstic és clau rebre una valoració completa per part d’un especialista amb àmplia experiència.

 • Visita i seguiment amb el Dr. Javier César Herranz: La primera visita inclou una anamnesi completa, exploració física, revisió de les proves i de les analítiques aportades pel pacient, valoració del cas i establiment de les sospites diagnòstiques. En aquesta visita es prescriuen, si és necessari, proves addicionals i s’estableixen noves pautes i tractaments. En la posterior visita de seguiment es revisen els resultats de les noves proves i l’eficàcia de les pautes per així establir el diagnòstic definitiu.

        Visites d’una durada aproximada d’1 hora

Els símptomes de la malaltia de Lyme poden ser similars a altres malalties. El diagnòstic de la malaltia de Lyme es sol basar en els símptomes, l’historial de viatges, l’exposició a paparres i les anàlisis de sang.

Entre d’altres, en les anàlisis de sang es valora l’existència d’anticossos IgM i IgG anti-Borrelia burgdorferi. La presència d’un o dels dos anticossos depèn de l’estadi en què es trobi la malaltia

 • Erupció o eritema migratori: poden aparèixer anticossos després de 2-8 setmanes de la infecció. Es poden detectar anticossos IgM i títols significatius d'IgG a partir de les 5 setmanes.
 • Infecció del sistema nerviós: detecció de títols significatius tant d'IgG com d’IgM.
 • Artritis de Lyme: detecció principalment d’IgG. En casos de cronicitat, la quantitat d’anticossos pot ser força alta.

A qui va dirigit?

A totes aquelles persones que hagin patit una picada de paparra i que presentin símptomes.

Consulteu amb l’especialista fins i tot en aquells casos que la simptomatologia hagi desaparegut, ja que l’absència de símptomes en cap cas implica la desaparició de la malaltia. Sense l’inici del tractament, la malaltia pot estendre’s durant anys a altres parts de l’organisme, i afectar el sistema nerviós o causar artritis.

Entre els símptomes més comuns en estadis primerencs de la malaltia en destaquen:

 • Erupció cutània circular o ovalada en forma d’”ull de bou”. Cal tenir present que 1 de cada 3 pacients no desenvolupen erupció i que, fins i tot en casos en què sí que desenvolupa, aquesta pot passar desapercebuda en persones de pell fosca o en el cas d’afectar zones del cos poc visibles
 • Febre
 • Tremolors
 • Mal de cap
 • Dolor muscular
 • Fatiga
 • Ganglis limfàtics inflats

 

En fases més avançades, la simptomatologia pot incloure l’aparició de més erupcions, marejos, mals de cap forts, artritis, pèrdua de memòria, debilitat, formigueig o pèrdua de sensació a les extremitats, paràlisi facial, palpitacions, problemes oculars, etc.

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat