Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

PSA – Prova de cribratge de càncer de pròstata

Descripció

El PSA (o APE, les sigles en castellà d'antigen prostàtic específic) és una proteïna produïda per la glàndula prostàtica. En condicions normals aquesta proteïna es troba en el semen, ja que la seva funció principal és liquar aquest fluid. No obstant això, el PSA també es pot trobar en petites quantitats en la sang. A vegades, els nivells són prou elevats per a sospitar d'unes certes condicions patològiques com, per exemple, càncer de pròstata. Així i tot, seran necessàries altres proves confirmatòries per al diagnòstic del càncer, ja que nivells elevats de PSA en sang també poden ser causats per altres condicions de la pròstata no associades al càncer com prostatitis (infecció de la pròstata) o hiperplàsia prostàtica benigna (engrandiment benigne de la pròstata).

El càncer de pròstata és el tumor més diagnosticat en homes a Espanya amb prop de 30.000 nous casos cada any. No obstant això, a nivell de mortalitat és la 3ª causa de mort per càncer en homes. Això es deu al fet que aquest tipus de càncer presenta una taxa de supervivència molt elevada, en gran part, gràcies als programes de detecció precoç que es basen en el garbellat mitjançant la valoració del PSA en sang.

Què inclou aquest test?

Aquesta anàlisi consisteix en la valoració dels nivells en sang del PSA. És una prova complementària al costat d'altres proves diagnòstiques (biòpsies de la pròstata, examen rectal, examen urinari, entre altres) que ajuden al diagnòstic precoç o preventiu de la malaltia, podent d'aquesta manera actuar al més aviat possible perquè les conseqüències siguin les mínimes.

A qui va dirigit?

Principalment, es recomana a:

  • Homes majors de 50 anys que vulguin conèixer el seu nivell de PSA per a prevenir futures malalties.
  • Homes a partir de 45 anys, en cas que existeixin antecedents familiars de primer grau (pare o germans) diagnosticats de càncer de pròstata abans dels 65 anys.
  • Homes a partir de 40 anys, en cas que presentin mutacions en el gen BRCA2.

El preu del test és de 43€ i els resultats en 3 dies laborables.

(Sense necessitat de prescripció mèdica)
Informa-te'n sense compromís

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat