Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Fibromiàlgia

Descripció

La fibromiàlgia és una malaltia que provoca un dolor generalitzat, concentrat en miàlgies o dolors musculars a tot el cos, així com problemes de son, fatiga i sovint angoixa emocional i mental. Es calcula que la fibromiàlgia afecta al voltant del 4% de la població espanyola, amb més d’un milió i mig d’afectats. El 90% dels pacients són dones de mitjana edat, sobretot entre els 40 i 49 anys.

Encara que la causa de la fibromiàlgia es desconeix, els últims estudis apunten a un origen neurològic que provoca una hipersensibilització anormal del sistema nerviós central en resposta al dolor. En conseqüència, les persones amb fibromiàlgia poden ser més sensibles al dolor i poden sentir dolor quan d’altres persones no.

Tot i que el seu origen no està completament entès, la fibromiàlgia es pot tractar i gestionar eficaçment, fet que permet al pacient portar una vida (gairebé) normal. Els tractaments es solen centrar en reduir els símptomes, com ara les miàlgies i la fatiga, i millorar la qualitat de vida dels pacients mitjançant l’ús de medicaments, canvis en l’estil de vida, teràpies de moviment, teràpies psicològiques i conductuals.

Els pacients afectats de fibromiàlgia pateixen moltes vegades incomprensió i sovint són tractats com a pacients psiquiàtrics. És per això que aconseguir el seu diagnòstic implica moltes vegades una odissea, passant d’un especialista a un altre fins a trobar un metge que els atengui, avaluï el seu cas, els diagnostiqui i pugui tractar les seves dolències.

Què inclou aquest test?

Per un diagnòstic i tractament eficaç de la fibromiàlgia, és necessari conèixer cas a cas i abordar cada pacient de manera individualitzada per així oferir estratègies terapèutiques personalitzades.

Per obtenir el diagnòstic és clau rebre una valoració completa per part d’un especialista amb àmplia experiència.

 • Visita i seguiment amb el Dr. Javier César Herranz : La primera visita inclou una anamnesi completa, exploració física, revisió de les proves i de les analítiques aportades pel pacient, valoració del cas i establiment de les sospites diagnòstiques. En aquesta visita es prescriuen, si és necessari, proves addicionals i s’estableixen noves pautes i tractaments. En la posterior visita de seguiment es revisen els resultats de les noves proves i l’eficàcia de les pautes per així establir el diagnòstic definitiu.

        Visites d’una durada aproximada d’1 hora

És possible que, abans del diagnòstic final, i per tal de descartar altres condicions que puguin tenir símptomes similars a la fibromiàlgia, es sol·licitin proves que poden incloure:

 • Hemograma complet
 • Velocitat de sedimentació d'eritròcits
 • Prova de pèptids citrulinats cíclics
 • Factor reumatoide
 • Proves de funció tiroïdal
 • Anticòs antinuclear
 • Serologia celíaca
 • Vitamina D

Si cal iniciar un tractament amb fàrmacs per pal·liar els símptomes de la malaltia, és probable que es realitzi prèviament un test farmacogenètic per tal d’avaluar com respondrà el pacient als medicaments per fibromiàlgia per així seleccionar el millor medicament així com la dosi òptima.

A qui va dirigit?

A totes aquelles persones amb simptomatologia compatible amb fibromiàlgia, però, que encara no tenen un diagnòstic definitiu. També a pacients ja diagnosticats que desitgen un acompanyament del seu cas per tal de poder gestionar de millor manera la seva malaltia i així aconseguir pal·liar-ne els símptomes i millorar en qualitat de vida.

Entre els símptomes més comuns de la fibromiàlgia, en destaquen:

 • Dolor i rigidesa a tot el cos
 • Fatiga i cansament
 • Depressió i ansietat
 • Problemes de son
 • Problemes amb el pensament, la memòria i la concentració
 • Cefalees, incloses migranyes

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat