Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

SIBO - Sobrecreixement Bacterià Intestí Prim

Descripció

A diferència de l’intestí gros, a l'intestí prim s’hi troba un nombre molt escàs de bacteris. De fet, es considera que aquest teixit és gairebé estèril i això és clau per tal que no es produeixi competència a l’hora d’absorbir nutrients. Quan es produeix un sobrecreixement bacterià a l’intestí prim o SIBO, els bacteris colonitzen la mucosa intestinal i competeixen per l’absorció de nutrients, donant lloc a problemes de malabsorció o carències nutritives. Els símptomes que poden aparèixer inclouen pèrdua de pes, distensió abdominal, flatulències, anèmia, o diarrea, entre d’altres.

Les causes més comunes d'aparició del SIBO són malalties inflamatòries intestinals (com ara la malaltia de Crohn), diabetis, celiaquia, intolerància a la fructosa, ...

El SIBO danya les cèl·lules de l'intestí prim, provocant alteracions molestes i dolors per a la persona. L'objectiu de la realització del test SIBO és diagnosticar el trastorn per a poder prendre les mesures correctores i així poder revertir i equilibrar la flora intestinal.

Què inclou aquest test?

Es tracta d'un test no invasiu que mesura l'hidrogen/metà en aire espirat. El test de l'alè de SIBO és una prova senzilla, no invasiva i totalment innòcua que consisteix en la presa de mostres d'alè després de prendre per via oral un sucre de substrat. Les mostres d’alè es recol·lecten cada 25 minuts i s'obtenen bufant dins d'un recipient de recol·lecció. La durada total de la prova és de 3 hores i mitja.


¿Prefereixes realitzar l'extracció de les mostres còmodament a casa?

Sol·licita el teu kit a casa aquí

A qui va dirigit?

A totes aquelles persones que puguin sospitar presentar SIBO i tinguin símptomes compatibles.

  • Presència de símptomes compatibles amb SIBO: distensió abdominal, flatulències, diarrea, pèrdua de pes i dèficits nutricionals.

Consideracions per a realitzar la prova

Abans de realitzar la prova s'han de seguir les indicacions següents:

  • No haver realitzat tractament antibiòtic les 4 setmanes prèvies.
  • No prendre medicaments procinètics ni laxants 1 setmana abans.
  • Realitzar un dejuni de 12 hores abans de realitzar el test.
  • No ha de fumar, beure, mastegar xiclet o rentar-se les dents les 12 hores prèvies al test.
  • Evitar qualsevol colonoscòpia o endoscòpia un mes abans del test.


És important que la interpretació dels resultats d'un test de SIBO la realitzi un professional de la salut amb experiència en gastroenterologia, ja que la interpretació pot ser complexa i d'ha de considerar el context clínic del pacient. 

¿Desitja una cita amb la nostra digestòloga?

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat