Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Test d'intolerància al sorbitol

Descripció

El sorbitol és un sucre que es pot trobar en molts aliments quotidians, com ara fruita natural, additius d'aliments preparats, excipient de medicaments i pastes dentifrícies.

La intolerància que es crea al sorbitol ve provocada per un problema de la capacitat de la mucosa intestinal per a absorbir aquest sucre, generant una sèrie de símptomes a la persona afectada com a dolor abdominal, gasos, diarrea, entre altres.

S'estima que la malabsorció al sorbitol pot arribar a afectar fins al 40% de la població. Malgrat això es tracta d'una condició infradiagnosticada en la qual passa desapercebuda la majoria de les vegades. D'aquí la importància de la realització d'aquesta mena de test per a diagnosticar aquesta malabsorció i amb això poder iniciar un tractament adequat a les necessitats de la persona afectada.

Què inclou aquest test?

El test d'intolerància al sorbitol ajuda a detectar si existeix un problema en la capacitat de la mucosa intestinal per a absorbir aquest sucre. És una prova que consisteix en el mesurament de la concentració d'hidrogen i metà en l'alè després d'administrar una quantitat de sorbitol per via oral, controlat en tot moment per personal qualificat per si apareix qualsevol mena de símptoma o reacció adversa.

Aquest tipus de prova és un test no invasiu i indolor per a la persona. Durant el procés de realització de la prova s'indicarà a la persona que es mantingui en repòs, informant en tot moment al personal sanitari de qualsevol símptoma, malestar o molèsties durant la realització de la prova.

La durada de la prova és de 3 hores, havent de prendre mostres de l'alè cada temps estipulat, observant en tot moment qualsevol símptoma variable que es pugui ocasionar durant la realització d'aquesta.

A qui va dirigit?

A totes aquelles persones sanes que volen conèixer si pateixen intolerància al sorbitol.

A tota la població que presenti molèstia associada a aquesta mena d'intolerància, a nivell informatiu i/o preventiu.

Instruccions per a realitzar el test d'intolerància al sorbitol:

- No realitzar cap colonoscòpia, ènemes o prendre antibiòtics
(Durant les 4 setmanes prèvies a la realització del test)

- No utilitzar laxants
(Durant la setmana prèvia)

- Realitzar una dieta pobra en carbohidrats 
(Durant el dia anterior a la prova)


- No fumar i estar en dejú
(12 hores prèvies a la realització de la prova)

- Realitzar una neteja bucal solo mitjançant col·lutori amb una solució de clorhexidina sense sorbitol
(El mateix dia de la prova)

- Abstenir-se de mastegar xiclet, fumar i fer qualsevol esforç físic
(30 minuts abans de realitzar la prova durant la prova i fins a la finalització de la mateixa)

- Només es permet prendre aigua sense gas. 
(Durant la realització de la prova)

Sol·licita informació

INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES. Finalitat: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, o suprimir les seves dades i altres drets a info@adninstitut.com.pot ampliar la informació a Política de Privacitat